به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه مرکز مطالعاتی العربی الجدید در مقالهای به بررسی اقدامات فوری محافل قضایی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی که نشان از وحشت این رژیم از احتمال صدور حکم بازداشت قضایی ضد سرکردگان تلآویو حکایت دارد، پرداخته است و مینویسد که رژیم اسراییل هجمه قضایی و دیپلماتیک گستردهای را برای ممانعت از صدور حکم دادگاه لاهه ضد مسئولان ارشد سیاسی و نظامی خود به کار گرفته است، اما محافل اسراییلی امکان موفقیت این تلاشها را بسیار اندک میدانند.
بر اساس این گزارش مسئولان اسراییلی معتقدند که دادگاه لاهه به احتمال فراوان حکم بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از جمله بنیامین نتانیاهو نخستوزیر را در خصوص جنایتهای انجام شده در جنگ غزه صادر خواهد کرد. این موضوع را ۵ تن از مسئولان ارشد اسراییلی و غیر اسراییلی به روزنامه نیویورک تایمز اطلاع دادند.
بر اساس این گزارش سران اسراییل نگرانی عمیقی از پیامدهای صدور این حکم دارند. در همین رابطه روزنامه اسراییل هیوم گزارش داد که یسراییل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به سفارتخانهها و نمایندگیهای دیپلماتیک این رژیم در خارج دستور داده تا آمادگیهای لازم برای مقابله با گسترش اعتراضهای جهانی نسبت به رفتار نتانیاهو و ارتش اسراییل در صورت صدور این حکم را داشته باشند.
هاآرتص نیز گزارش داد که کارشناسان حقوق بینالملل رژیم صهیونیستی نسبت به صدور حکم بازداشت مسئولان اسرائیلی هشدار داده و تاکید کردهاند که صدور چنین حکمی میتواند محدودیتهای دیگر نظیر منع فروش تسلیحات به اسراییل و دیگر تحریمهای اقتصادی را در پی داشته باشد. در همین رابطه وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی تلاش گستردهای برای جلوگیری از صدور این حکم انجام می دهد.
در همین رابطه نتانیاهو و ران دیریمر وزیر امور راهبردی اسراییل تماسهای گستردهای را با نمایندگان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه و اعضای این دادگاه برقرار کردهاند تا آنها را به عدم صدور حکم بازداشت قانع کنند. کارشناسان اسراییلی معتقدند که نتانیاهو به علت کوتاهی در انجام اقدامهای قضایی برای قانع کردن دادگاه لاهه بامشکل بزرگی مواجه شده است.
«إلیاب لیبلیخ» استاد حقوق بین الملل دانشگاه تل آویو در گفتوگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد که تخریب گستردهای که ارتش اسراییل در غزه مرتکب شده، دادگاههای بینالمللی را به این اعتقاد رسانده که اسرائیل نیت قبلی برای آسیب زدن به فلسطینیان و گرسنه نگه داشتن آنها و اخراج آنها از غزه و حتی نسل کشی آنها داشته است.
«روعی شیندروف» معاون سابق مستشار حقوقی اسراییل در حقوق بینالملل نیز در این زمینه معتقد است که صدور حکم بازداشت می تواند ادله کافی برای متهم کردن مسئولان اسراییلی به ارتکاب جنایتهای جنگی را فراهم کند.
«متان غوتمان» استاد حقوق بینالملل در دانشگاه رایخمان در این باره تصریح کرد که صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر سرکردگان رژیم صهیونیستی به این معنا است که این افراد در هنگام سفر به هر کشوری از میان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه ممکن است بازداشت شده و به این دادگاه تحویل داده شوند.
غوتمان در تحلیل خود در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت که در صورت صدور این حکم، نتانیاهو به فهرست طاغوتها و جنایتکارانی اضافه میشود که پیش از این چنین احکامی علیه آنها صادر شده است. از جمله آنها میتوان به عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان و جوزف کونی فرمانده ارتش سابق اوگانادا اشاره کرد.
نظر شما